Schilderwerken

Welkom bij Interieurwerken Boni, uw expert in schilderwerken voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de ruime regio rond Leuven.

Binnen- en buitenschilderwerken… Onze specialiteit!

Uw volledige woning laten schilderen of uw keuken voorzien van een nieuwe laag verf? Zowel grote als kleine schilderwerken levert Interieurwerken Boni precies en kwalitatief op. We schilderen enkel en alleen met de beste materialen en verfsoorten. Kwaliteit en puur vakmanschap bezorgen u gegarandeerd het gewenste eindresultaat. Ook voor kleuradvies kan u bij ons terecht. 

U mag Interieurwerken Boni contacteren voor uw binnen- en buitenschilderwerk, decoratieve technieken, kleur- en stijladvies

Binnenschilderwerken

Schilderen van muren en plafonds, accentmuren verven, sierlijsten en plinten van een nieuwe verflaag voorzien, deuren lakken, trappen schilderen, radiatoren schilderen, meting vochtpercentage pleisterwerken,...schilder

Schilderen van muren en plafonds

In een nieuwbouw woning spreekt het voor zich dat uw pleisterwerk dient voorzien te worden van een mooie afwerking. Of u nu kiest voor stralend wit of een aantal welgekozen kleuren, uw interieur krijgt meteen een verzorgde uitstraling. Daarbij fungeert kwaliteitsverf  als prima beschermlaag voor uw muren en plafonds. Uw interieur wordt dan ook best regelmatig van een nieuwe verflaag voorzien om deze bescherming te vernieuwen en uw woning op te waarderen. Er wordt aangeraden om dit om de 5 jaar te doen. Bespaar uzelf een hoop stress en laat uw schilderwerken uitvoeren door een professionel.  Interieurwerken Boni voert al uw schilderwerken uit op basis van uw wensen en volgens de regels van de kunst. Ontdek de mogelijkheden en druk uw eigen stempel op uw interieur. Gepast advies, en een bespreking van de eigenschappen van materialen en technieken, zorgen ervoor dat u de juiste keuze zal maken. Ook voor kleuradvies kan u bij ons terecht. Wij informeren  u over de invloed van bepaalde kleuren op de gevoelstemperatuur van een ruimte, afhankelijk van de oriëntatie, alsook de optische effecten die verkregen kunnen worden. Denk maar aan het vergroten van het ruimtelijk gevoel in kleine kamers of het optisch verhogen of verbreden van een kamer waar nodig,…

Deuren lakken

Kunnen uw deuren een opknapbeurt gebruiken of bent u de eigenaar van een stel nieuwe verfdeuren? Dan bent u bij Interieurwerken Boni aan het juiste adres. Wij gebruiken steeds de juiste  materialen en gaan grondig en professioneel te werk voor een feilloos en duurzaam resultaat.

Trappen schilderen

De trap is vaak het eerste wat men ziet bij het betreden van een woning en heeft dus een grote invloed op die welbekende eerste indruk. In een mooi opgeknapte woning wordt een verouderde trap dan ook snel een doorn in het oog. Dit probleem kan echter in een mum van tijd verholpen worden. Laat uw trap verven in een kleur die in harmonie is met de rest van uw interieur voor een tijdloze uitstraling of tover hem om in een echte blikvanger met contrasterende kleuren en geef meer cachet aan uw interieur. Interieurwerken  Boni staat garant voor een vakkundige aanpak en kwalitatieve materialen. Zo kan u jarenlang genieten van uw vernieuwde trap.

Radiatoren schilderen

Wanneer u uw interieur van een opknapbeurt voorziet, neem dan zeker ook uw radiatoren mee in uw project. Door deze te laten overschilderen kan u ervoor zorgen dat ze geen storend element worden in uw opgefriste woning. Vergeelde radiatoren kunnen terug stralend wit gemaakt worden zodat ze er als nieuw uitzien. Nog een andere optie is om de radiatoren in dezelfde kleur van de muur te verven zodat deze meer op de achtergrond verdwijnen. Waar u ook voor kiest, de behandeling zal er ook voor zorgen dat uw radiatoren en een langere levensduur zullen kennen door het voorkomen van roestvorming.

Buitenschilderwerken

Gevels schilderen, kaleien, houten ramen schilderen, deuren en poorten verven, aluminium ramen schilderen, PVC ramen schilderen, ijzerwerk schilderen, behandeling van roest, …schilderwerken

Uw gevel is het visitekaartje van uw woning. Wilt u een verzorgde eerste indruk maken dan is het een noodzaak om uw woning op tijd en stond te onderhouden. Kwalitatieve verf kan hierbij  reeds een wereld van verschil maken. Indien u uw buitenmuren wil laten schilderen hebt u de keuze tussen 2 soorten verf: ademende gevelverf en kalkverf.

Gevelverf

Gevelverf dient ademend of damp-open te zijn. Vocht van buitenaf (waaronder regen) kan niet voorbij de verflaag en dringt dus niet in de muur, terwijl het vocht dat zich reeds in de muur bevindt, wel naar buiten kan. Dit is een zeer belangrijke eigenschap om de levensduur van uw verflaag én uw gevel te optimaliseren. Let er wel op dat in sommige gemeenten regels gelden omtrent het veranderen van de kleur van een woning. Vraag dus alvast even na of u een vergunning nodig hebt alvorens de werken te laten aanvangen.

Kalkverf

Kalkverf of kaleiverf bezit eveneens deze ademende eigenschappen en is dusdanig ook geschikt voor het schilderen van buitenmuren. Door gebruik te maken van kalkverf geeft u uw woning een authentieke uitstraling en zullen kleine oneffenheden gecamoufleerd worden. Landelijke woningen die volledig of gedeeltelijk gekaleid worden verkrijgen een stijlvolle en rustieke uitstraling. Interieurwerken Boni werkt enkel met kaleiverven van hoge kwaliteit en is geschoold in het toepassen van de juiste technieken. Zo bent u alvast voor een heel aantal jaren gerust.

Houten ramen, deuren en poorten

Naast uw buitenmuren dienen ook houten ramen, deuren en poorten regelmatig opnieuw voorzien te worden van een beschermlaag tegen ons Belgische weer. Indien u uw buitenschrijnwerk door een professional laat onderhouden kan u voorkomen dat deze vroegtijdig vervangen moet worden ten gevolge van houtrot en andere beschadigingen. U kan eventueel zelf controleren of uw houten ramen en deuren geschilderd dienen te worden. Let hierbij vooral op barsten en scheurtjes in de bestaande verflaag, beschadigingen of verkleuringen, loshangende verf en blaasjes. Indien één van deze tekenen zich vertonen aarzel dan zeker niet om uw schilder te contacteren. Zo vermijdt u grote kosten want ook hier geldt de regel: voorkomen is beter dan genezen.

Ramen in aluminium of PVC

Hebt u ramen in aluminium of PVC dan hoeven deze uiteraard geen beschermlaag tegen de weersomstandigheden. Echter is het wel mogelijk om ook dit type raam van een andere kleur te voorzien. Dankzij kwalitatieve materialen en een correcte uitvoering kunnen wij uw woning de uitstraling geven waar u altijd al van droomde. Voor het schilderen van uw aluminium of PVC ramen kan u bij Interieurwerken Boni terecht.

Ijzerwerk

Ook voor het schilderen van uw metalen poorten en omheiningen mag u Interieurwerken Boni contacteren. Aarzel niet om uw metalen buitenschrijnwerk tijdig te voorzien van een nieuwe beschermlaag. Indien er reeds sprake is van roest zorgen wij voor de correcte behandeling van uw ijzerwerk om deze terug in ere te herstellen.

Decoratieve technieken

Kalktechnieken, tadelakt, roesteffect,…schilder

 

Kleur en textuur zijn van onnoemelijk belang bij het bepalen van de sfeer in uw interieur. Door de decoratieve technieken met kalk- en structuur verven is het mogelijk om origineel uit de hoek te komen en een extra ellement toe te voegen aan de eigenheid van uw woning.

Kalkverf 

Kalkverf is 100% natuurlijk en vanzelfsprekend de meest ecologische verf in het assortiment. Daarnaast biedt deze u tal van voordelen. Door haar ademende eigenschappen is kalkverf vochtregulerend en schimmelwerend, wat bijdraagt bij aan een gezonde leefomgeving. Bovendien kent kalkverf een brandvertragende werking. Het matte effect met natuurlijke kleurschakeringen geeft uw woning een authentieke en warme uitstraling.

Als uw adviseur speel ik steeds open kaart en licht ik u in over alle eigenschappen van een product, ook de minder voordelige. Vooraleer u kalkverf overweegt moet u er onder andere rekening mee houden dat deze muren niet zomaar kunnen overschilderd worden met een andere verfsoort. Graag bekijk ik samen met u of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

Tadelakt

Een eeuwenoud en luxueus product bestaande uit ruwe kalk uit Marakech. Door zijn waterdichtheid en zacht aanvoelende textuur is tadelakt zeer geliefd bij vele interieurontwerpers en vaak gebruikt in badkamers.

De muren, vloeren, wastafels en zelfs de douche kunnen met tadelakt bepleisterd worden mits deze aan een aantal vereisten voldoen. Hout en kunststof komen niet in aanmerking voor deze behandeling met tadelakt. Het gaat hier om een techniek die niet alleen kennis en tijd vergt, maar zeker ook de nodige ervaring vereist. Interieurwerken Boni maakt enkel gebruik van de originele producten en de traditionele technieken om u een kwalitatief resultaat te garanderen. Wij adviseren u graag ter plaatse.

Roesteffect

Bent u te vinden voor een industriele look? Of houdt u wel van de contrasten tussen zachte en ruwere materialen in uw woning? Overweeg dan zeker accenten in roesteffect! Deze techniek is toepasbaar op de meeste ondergronden in hout, MDF, baksteen, cement en zelfs kunststof. Meerder bewerkingen met verschillende producten dienen voorzien te worden maar het eindresultaat is verbluffend. De structuur en de kleurschakeringen die tevoorschijn komen passen ontzettend goed in een interieur waar robuuste materialen de hoofdrol spelen.

Kleur- en stijladvies op maat

schilder

Interieurwerken Boni voorziet kleur- en stijladvies op maat. Bent u uitgekeken op uw witte muren? Heeft uw interieur een volledige make-over nodig of bent u op zoek naar een origineel accent? Overweegt u een budgetvriendelijke restyling van uw keuken? Of wilt u uw oogappel verassen met een kinderkamer die tot de verbeelding spreekt? Dan kunnen wij u vast inspireren!

Op zoek naar een betrouwbare vakman voor uw schilderwerken in regio Leuven?

U kan op Interieurwerken Boni beroep doen voor uw volledige binnenhuisproject. Naast uw schilderwerken verzorgen wij al uw gyproc- en schrijnwerken , uw behangwerken, wij plaatsen uw parket of laminaat en voorzien al uw raamdecoratie.  Zo hebt u één aanspreekpunt voor uw volledige project en volgen de werken elkaar naadloos op. De meest efficiënte weg naar een stijlvolle woning.

Op zoek naar een betrouwbare vakman voor uw schilderwerken in regio Leuven? 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x