Decoratieve technieken

Kleur en textuur zijn van onnoemlijk belang bij het bepalen van de sfeer in uw interieur. Door de decoratieve technieken met kalk- en structuurverven is het mogelijk om origineel uit de hoek te komen en een extra element toe te voegen aan de eigenheid van uw woning. Lees meer over volgende technieken: kalktechnieken, mortex en roesteffect.

  • Kalktechnieken (kalkverf)

Kalkverf is 100% natuurlijk en vanzelfsprekend de meest ecologische verf in het assortiment. Daarnaast biedt deze u tal van voordelen. Door haar ademende eigenschappen is kalkverf vochtregulerend en schimmelwerend, wat bijdraagt bij aan een gezonde leefomgeving. Bovendien kent kalkverf een brandvertragende werking. Het matte effect met natuurlijke kleurschakeringen geeft uw woning een authentieke en warme uitstraling.

Als uw adviseur speel ik steeds open kaart en licht ik u in over alle eigenschappen van een product, ook de minder voordelige. Vooraleer u kalkverf overweegt moet u er onder andere rekening mee houden dat deze muren niet zomaar kunnen overschilderd worden met een andere verfsoort. Graag bekijk ik samen met u of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

  • Mortex

Mortex is een minerale micromortel en is een zeer geliefd materiaal onder de interieurarchitecten. Het uitzicht van deze bekleding is vergelijkbaar met die van “beton cire” en heeft vele technische kwaliteiten.

Mortex wordt in dunne lagen aangebracht en is waterdicht. Daardoor kan het toegepast worden op bijna alle oppervlakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloeren, muren, trappen, douches, wastafels, keukenbladen, meubels, enz,... Mortex is trouwens erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. Ook het toevoegen van kleurpigmenten is een optie dus u kan u alvast voorstellen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Kortom, een zeer veelzijdig en kwalitatief materiaal met een natuurlijke feel en uitstraling. 

De plaatsing van mortex vraagt echter veel deskundigheid en moet volledig volgens de regels van de kunst gebeuren. Ervaring is een must en net daarom bent u bij Interieurwerken Boni aan het juiste adres.

  • Roesteffect

Bent u te vinden voor een industriele look? Of houdt u wel van de contrasten tussen zachte en ruwere materialen in uw woning? Overweeg dan zeker accenten in roesteffect! Deze techniek is toepasbaar op de meeste ondergronden in hout, MDF, baksteen, cement en zelfs kunststof. Meerder bewerkingen met verschillende producten dienen voorzien te worden maar het eindresultaat is verbluffend. De structuur en de kleurschakeringen die tevoorschijn komen passen ontzettend goed in een interieur waar robuuste materialen de hoofdrol spelen.

Ontvang meer informatie over decoratieve technieken

Decoratieve technieken
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x