Behangwerken

Kwalitatieve behangwerken volgens de laatste trends!

Behang is in principe nooit helemaal weggeweest maar kent de laatste tijd een grote opmars in moderne en hedendaagse interieurs. De keuze van uw behangpapier is een grote bepalende factor voor de sfeer in uw interieur. Interieurwerken Boni komt graag langs voor een kennismakingsgesprek aan huis om uw wensen te bespreken. Aan de hand van uitgebreide stalenboeken bekijken we de verschillende mogelijkheden voor uw project. De werken worden steeds uitgevoerd met veel precisie, oog voor detail en volledig in lijn met uw verwachtingen.

Klassiek behangpapier

Klassiek behangpapier bestaat in zeer veel kleuren en dessins en heeft zijn populariteit voornamelijk te danken aan de relatief lage prijs. Houdt er echter rekening mee dat dit papier minder stevig is dan de varianten in vlies of vinyl. Het is niet waterafstotend en dus niet afwasbaar.

Vliesbehang

Vliesbehang bestaat uit samengeperste vezels die voorzien zijn van een toplaag. Dit is vrij stevig behang en is verkrijgbaar in kleur, al dan niet voorzien van een structuur. U kent vast wel de hout- en steenimmitaties of het barok-getinte papier met een reliëf in fluweel. Wegens de lichte transparantie van vliesbehang in zachte tinten is het aangeraden om een ondergrond te hebben zonder kleurverschillen of motieven. Indien nodig zal er een verflaag onder het behang voorzien worden met als doel een effen ondergrond te bekomen.

Renovatievlies

Indien uw muur of plafond scheurtjes vertoont is het verstandig om aan renovatievlies te denken. Dit is in principe effen vliesbehang dat altijd dient overschilderd te worden. Vaak wordt renovatievlies preventief geplaatst in ruimten die met gipsplaten werden afgewerkt. Interieurwerken Boni verzorgt uw project, indien gewenst, van A tot Z. Dit wil zeggen van de isolatie- en gyprocwerken tot en met de schilderwerken. 

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is verkrijgbaar in een aantal structuren of effen. Wanneer het aankomt op het camoufleren van kleine oneffenheden is glasvezelbehang een goede keuze. Dit behang dient altijd overschilderd te worden. Is uw zolderruimte afgewerkt met gyproc en wilt u scheuren en barsten geen kans geven? Wilt u kleine oneffenheden op uw muren wegwerken? Interieurwerken Boni staat voor u klaar.

Vinylbehang

Vinylbehang is een vrij sterk en goed afwasbaar behang. Het is raadzaam om in ruimtes waar de muren snel beschadigd kunnen raken (denk maar aan de inkomhal of de speelkamer) te kiezen voor een vinylbehang in plaats van een klassiek behangpapier. De waterafstotende eigenschap maakt dit behang bovendien geschikt voor elke ruimte in huis. Behang in de keuken of zelfs de badkamer? Ja zeker, het kan!

Textielbehang en lederlook-behang

Textielbehang is in mindere mate bekend bij het grote publiek. Deze muurbekleding is in hoofdzaak vervaardigd uit natuurlijke vezels zoals katoen, zijde en linnen. Inmenging van synthetische vezels kan voorkomen. De vezels zijn samengeperst en voorzien van een onderlaag in papier of vlies. Textielbehang is verkrijgbaar in effen uitvoering of bedrukt. Het voelt zacht aan en geeft uw interieur een knusse uitstraling. Naast textielbehang kan u ook kiezen voor een behang in lederlook. Patronen als krokodillen- of slangenleer zijn ontzettend trendy en zorgen voor een stoer en luxueus accent in uw interieur. Muurbekleding in lederlook boven uw openhaard? Interieurwerken Boni voert het uit.

Printbehang of fotobehang

Naast de bestaande fotobehangen laten digitale technieken toe dat u zelf de print voor u behang kan bepalen. U kunt zelfs uw favoriete foto gebruiken. Laat uw creativiteit de vrije loop en druk uw eigen stempel op uw interieur. Unieker dan dit wordt het niet. Kies hierbij steeds voor goede kwaliteit. Een reuzegroot familieportret in de slaapkamer? Of de foto van uw favoriete huisdier als artistieke blikvanger in uw bureau? Interieurwerken Boni helpt u graag.

Bekijk hier onze recente behangwerken

Behangwerken door Interieurwerken Boni.

Stalenboeken en advies

In klassieke en retro woningen is behang steeds populair gebleven maar de laatste jaren zien we een grote opmars van behang in moderne interieurs. Interieurstylisten maken steeds vaker dankbaar gebruik van de laatste trends en designs in muurdecoratie. Door een accentmuur te voorzien van een behang met grote geografische vormen of een bombastisch bloemenpatroon, tovert u deze om in een ware eye-catcher. Een minimale inspanning met een groots resultaat dus. Verder laat behang u toe een ruimte optisch te beïnvloeden. Verticale strepen laten een muur hoger lijken terwijl horizontale strepen de muur optisch verlagen maar ook verlengen. Wanneer u graag een dessin wil adviseren wij u om in een kleine ruimte voor kleine patronen te kiezen want grote patronen laten een muur namelijk kleiner lijken dan hij is.

Interieurwerken Boni is vertrouwd met de plaatsing van alle soorten muurbekleding en de bijbehorende technieken. Wij laten u graag kennis maken met de mogelijkheden voor uw interieur, aangepast aan iedere ruimte en komen bij u langs met onze stalenboeken. Bovendien begeleiden we u bij de juiste keuze en geven we kleur- en stijladvies op maat.

Behangwerken door Interieurwerken Boni.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x